Universitat Rovira i Virgili

Com crear materials digitals accessibles i millorar l'accessibilitat de l'aula virtual

Del 15 d'abril al 15 de juny de 2023

Curs d'auto-formació virtual. Seguiment i tutories personalitzades individuals o en grup a concertar a l’adreça: accessibilitat.digital@urv.cat

Data: 17/04/2023 a 15/06/23 

Duració: 10h de certificació

Lloc: Aula virtual del Campus Virtual *S'especificarà quan es realitzi la inscripció.

Inscripció: A través d'ICE (PDI) i PFPAS (PAS).

Docents: SREd Accessibilitat Digital (Tàrek Lutfi)

Totes i tots nosaltres consumim i creem continguts digitals. Però no sempre són accessibles per a tot-hom. Especialment per a les persones amb alguna discapacitat. Aquest curs és una introducció a la creació de continguts digitals accessibles utilitzant editors de text, diapositives o l'editor Atto que incorpora el Campus virtual desenvolupat amb Moodle 3. Aprendràs a fer servir la nova eina de revisió de l'accessibilitat Brickfield que incorpora el Campus Virtual. Aprendràs a aplicar pautes i orientacions pràctiques per a crear materials digitals accessibles o per a millorar l'accessibilitat dels continguts digitals ja creats. Seràs capaç de definir el concepte de discapacitat i altres termes relacionats. Coneixeràs com accedeixen a internet, i als recursos digitals, les persones amb diferents discapacitats segons les seves capacitats. Aprendràs a valorar l'accessibilitat de continguts digitals que hagis creat tu o altres persones i a aplicar millores fàcils i útils per tal d'evitar algunes de les barreres d'accessibilitat més freqüents.

Metodologia

Té una durada prevista de 4 setmanes i una dedicació de 10 hores. Pots fer el curs del 17 d'abril al 15 de juny. Tu tries quan fer-lo. Tindràs a la teva disposició un servei de seguiment i tutoria personalitzada per part de tècnic en Accessibilitat Digital del SREd. Pots escriure un correu a l'adreça accessibilitat.digital@urv.cat per fer-li arribar les necessitats en relació a l'accessibilitat digital o per concertar una sessió de tutoria personalitzada o assessorament. 

Objectius

  • Definir alguns conceptes clau relacionats amb l'accessibilitat digital.

  • Valorar a nivell bàsic l'accessibilitat d'un contingut digital creat per un mateix. (i per algú altre).

  •  Millorar l'accessibilitat, a nivell bàsic, d'un contingut digital creat per un mateix o per algú altre.

  • Crear un contingut digital més accessible.

  • Redactar propostes per a la millora de l'accessibilitat, a nivell bàsic, de continguts digitals.

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Accessibilitat Digital

Accessibilitat Digital